Снощи духът на едно момиче, което изоставих преди години без конкретна причина се завърна от забвението, за да ми поиска сметка. Клета и безпомощна приживе, тя дойде разярена, като жадуващ за отмъщение жесток, неумолим и зъл войн.

Треперех от страх вкъщи. Затворих всички прозорци и запалих всички лампи, но беше неизбежно – рано или късно тя щеше да ме намери. Знаех, че върлува навън сред виелиците, виждах как мете снега от покривите на къщите с воалите си и наднича през прозорците. Внезапно лампите угаснаха, а прозорците се отвориха с трясък. Вледених се от ужас.

Тя стоеше срещу мен и ме гледаше със сивите си ледени очи. Хвърлих се на земята и започнах да крещя и да се моля. Усетих студените й ръце да пролазват по тялото ми и чух далечен призрачен плач. “Защо ме изостави? Кажи ми. Защо?”. Прииска ми се този момент да продължи вечно.

СПОДЕЛИ
Много висок, с удължено лице, ръце. Всичко в него е дълго. Не обича дневна светлина, често се разхожда нощем, пуши много. Богат, обича да пътува, нощен живот, партита и т.н. Аристократ, най-често партитата са в някой от замъците му. Любима манджа - пъдпъдък фламбе.

БЕЗ КОМЕНТАРИ

КОМЕНТИРАЙ